torsdag 20 januari 2011

Cathedral Chants av Christopher Anthin


Den 22 januari på Konstnatten i Falun spelas Cathedral Chants av Christopher Anthin. Stycket är ca 12 min långt.

Musiker är: Ingrid Falk, sopran - Eva Nordström, flöjt - Christopher Anthin, övriga instrument och produktion.

Cathedral chants består av tre delar. De två första delarna är en mosaik av förprogrammerade ljud som en solist spelar till. De förprogrammerade ljuden består till vissa delar av inspelningar av solisten själv. När stycket spelas på konsert spelar man live tillsammans med band, en ibland grannlaga uppgift eftersom man som levande musiker helt och hållet måste anpassa sig till det förinspelade bandet. En liten dragning i tempo så är man hopplöst i osynk med bandet, till skillnad från när man spelar med levande musiker som direkt snappar upp en dragning, eller liten betoning som gör att pulsen för ett ögonblick förskjuts. Istället får man inom de strikta ramar man tilldelas hitta små, små tidsrymder av frihet.

Tredje delen är en kombination av samplade symfoniorkestrar och popmusiker. Musik som framförts live har spelats in och sammanfogats med flera lager av olika ljud till en ”fryst” version som inte spelas live av musiker.

Ingrid Falk
Frilansande sångerska från Åland, bosatt i Sparreholm. Specialiserad på nutida musik och barock.

Eva Nordström
Bosatt i Björka i Gagnef, är flöjtist verksam som kammarmusiker i olika konstellationer, med förkärlek för nutida musik.

Christopher Anthin
Tillika Björkabo, är tonsättare, aktuell med en ny skiva tillsammans med gitarristen Mårten Falk och poeten Erik Bergqvist som kommer ut i slutet av januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar